Håfveleds Fina Filippa "Filippa"

*2001-06-29  †2013-12-10

fader: FINUCH, DKUCH, DECH Lillebas Crescendo Baywatch    
(e. SUCH Kudos Bodyguard, u. Lillebas Line Eriksdatter)
moder: Håfveleds Daisy
(e. SUCH, INTUCH Sidonna`s Derry Dean, u. Chantells Nice and Easy)

Ögonlyst utan anmärkning
PRA-prcd B
Storlek: 38 cm

Vår älskade Filippa lämnade oss 2013-12-10 efter en mycket kort tids sjukdom, men vi vill gärna ha kvar texten nedan som vi skrev om henne då hon fortfarande fanns hos oss. Filippa är vår stamtik och allt avelsarbete som sker nu och i framtiden bygger på denna härliga hund.

Filippa är en bedårande liten pudeltjej - vän som en älva och älskvärd mot alla. Hon är trygg och tror hela världen om gott.
Lycka är om någon intresserar sig för hennes lilla person och får hon sitta i någons knä och bli ompysslad kan livet inte bli bättre - det blir ett riktigt "halleluja moment".  Hon står alltid med alla fyra tassarna stadigt på jorden och kan inte se att det finns något att bekymra sig för.

Filippa älskar att ligga och gosa i soffan, gärna med någon av de tvåbenta familjemedlemmarna men föreslår någon en promenad tackar hon inte nej.

Hon har haft två valpkullar. Den första föddes den 18 april 2005.  Det blev en riktigt stor kull - 4 killar och 4 tjejer -  alla snygga och trevliga. För Filippa finns fortfarande en del bestyr med att fostra en av döttrarna från denna kull som inte flyttade hemifrån - Älvlekens Iris Curlygirl.

Filippas andra kull föddes den 8 april 2009. Även denna en stor kull - 4 killar och 3 tjejer. Två av tjejerna har stannat hos oss och tillsammans med storasyster Iris håller de mamma Filippa "ständigt ung" - hon måste ju hela tiden hålla koll på vad barnen har för sig. 

Filippa har fått stora kullar båda gångerna och har tagit fantastiskt väl hand om alla sina barn med både stort tålamod och en stor portion moderlig pondus.

Filippa har i juni 2013 firat sin tolfte födelsedag och vi är så glada att hon fortfarande är frisk och pigg. Hon orkar hänga med på samma sätt  som hon alltid gjort. 

Filippa är medelstor - 38 cm - och är utställd med 1:a-pris och Hederspris.