Älvlekens Iris Curlygirl "Iris"

*2005-04-18 †2019-03-14

fader: Cruseàs Fashion Fellow
(e. DECH Nikolo vom Runenstein, u. SUCH Cruseàs Burly Bozika)
moder: Håfveleds Fina Filippa
(e. FINUCH, DKUCH, DECH Lillebas Crescendo Baywatch, u.Håfveleds Daisy) 

Ögonlyst utan anmärkning
PRA-prcd B
Storlek: 40,5 cm

Iris är en ganska stor och mycket ståtlig tik. Hon är dotter till Filippa och har färgen blå (hennes mamma är silver och pappan Cruseas Fashion Fellow är svart). Hon rör sig lätt och graciöst som i en "älvedans" och formligen svävar över marken när hon springer. Välansatt och välburen svans!

Som ung var Iris en ruschig tjej som gillade att hålla igång med barnen som inte var så gamla på den tiden. Hon tränade lite agility med lillmatte Louise.
Iris var en utbrytardrottning av Guds nåde i sina unga dar och var svår att hålla på rätt sida staketet. Det händer fortfarande att man hittar henne utanför hagen lite då och då, men hon gör numera inga långa utflykter utan hänger mest utanför grinden och vill bli insläppt...

Med ålderns rätt, 13 år fyllda, tar Iris det nu för tiden lite lugnare, men är fortfarande nyfiken och busig vilket glädjer oss mycket!

Iris är precis som sin mamma var, en riktig kelgris men väljer med lite större omsorg vem som ska hedras med de större ömhetsbetygelserna - de utvalda kan glädja sig åt en fullständigt hängiven liten kompis.

Iris är utställd med 1:a-pris och Hederspris.
Hon blev BIR - Bäst i rasen - på utställningen Västkustvalpen 2005 samt BIM- bäst i motsatt kön - på valputställning i Partille samma år ("slagen" av brorsan Älvlekens Tom Curlyboy som blev BIR).