Älvlekens Exklusiva Electra "Lectra"

*2016-04-17

fader: DK UCH Crusea's Silver Saffet 
(e. SUCH DK UCH Crusea's Knock Off, u. Evak's Know How)
moder: Älvlekens Charming Carizma 
(e. NO V-09, Nord UCH, DK UCH, NO UCH, SE UCH Regadog's White 4 Fun, u. Älvlekens Blivande Ballerina)

PRA-prcd A normal/clear (fri från anlag)
ögonlyst utan anmärkning
HD C/C
Patella 0/0 - utan anmärkning
Storlek: 38cm

Lectra är en mycket söt liten tjej. Hon är välkroppad, har ett vackert huvud, mycket reslig hållning i både rörelse och stillastående och rör sig trevligt i övrigt också. Fulltandad med korrekt bett.
Välansatt och välburen svans!

Lectra har en räv bakom båda öronen och glimten i ögat. Hon är ständigt i full färd med nya upptåg och håller oss hela tiden sysselsatta.
Vi har sällan skådat en hund så full av idéer, såväl bra som dåliga.
Hon är trots detta otroligt följsam och kommunikativ - första gången hon som 8-veckorsvalp gick i koppel gjorde hon det lika bra som våra vuxna hundar. 

Lectra tränas och tävlas i agility tillsammans med matte Louise.
Lectra har fyra pinnar i hoppklass 1. Extra roligt är att två av pinnarna kommer från lopp där Lectra och Louise vunnit klassen. 

Våren 2018 började Lectra och Louise också träna rallylydnad - och trots att mycket av tiden har gått åt till agilityn har Lectra ändå snabbt lärt sig de olika momenten i nybörjarklass. Lectra har varit på en träningstävling under sommaren 2018, men matte hade tyvärr inte hjärnan med sig och glömde därför av exakt vad som skulle göras vid några av skyltarna. På grund av tidsbrist har det inte blivit någon officiell start än.

Förutom agility och rallylydnad tränar Lectra även nose work. Lectra är en hund som är väldigt inriktad på samarbete och kommunikation, så detta är vår största utmaning hittills eftersom hon inte är särskilt "nosig" av sig, vilket i och för sig är en väldigt stor fördel i all annan träning.
Ju mer träning desto mer nosfokus får Lectra! 

Lectra är utställd både i valp- och juniorklass än så länge och har fått både Hederspris, Excellent i kvalitetsbedömningen och CK! Bland annat är hon utställd i valpklass på den jättestora internationella utställningen MyDog i Göteborg med fin kritik och Hederspris. Hon blev också SAR-BIS 3:a på Pudelklubbens Rasutställning i oktober 2017. Lectra är en showig liten dam med mycket attityd i utställningsringen.

Som vardagsaktivitet tycker Lectra om skogspromenader i högt tempo, att brottas med mormor Lizzy eller syster Lilian och - det absolut roligaste - att knycka saker som hon vet att hon inte får ha, oftast påsklämmor.
Då lyckas hon med det hon vill; få oss att börja jaga henne. Självklart ska vi inte "gå på den finten" men vad gör man inte för att Lectra ska få en stund av sin absoluta favoritsysselsättning?
Det är verkligen en humörförhöjare för Lectra om hon lyckas få igång oss på det sättet.
Lectra säger inte heller nej till balansbollsträning - det tycker hon är riktigt häftigt!

Lectra är med andra ord en riktig mångsysslare med stor aptit på livet. Hon säger alltid ja till äventyr och vi ser med stor spänning fram emot alla upplevelser som denna fantastiska hund tar oss med på!

Lectra har fått två kullar - 2021 föddes tre hanar och en tik och 2023 föddes tre hanar. 

Tryck på bilden för att göra den större!

Foto: Erika Dahlman

Foto: Emilia Klasson

Foto: Emilia Klasson

Foto: Emilia Klasson

Foto Emilia Klasson