Älvlekens Blivande Ballerina "Lizzy"

 *2009-04-08

fader: Håfveleds O´Polo
(e. DKCH WW-06 PLCH EUV07 HRCH SECH NOCH NORDCH BECH INTCH WW-08 LUCH KBHV08 WA08 Aery's Praetorian, 
u. LPI Håfveleds Ida)
moder: Håfveleds Fina Filippa
(e. FIUCH DKUCH DECH Lilleba's Crescendo Baywatch, 
u. Håfveleds Daisy)

Patella 0/0 - utan anmärkning
HD C/C
Storlek: 42 cm 


Lizzy är född den 8 april 2009. Hon är dotter till Filippa och har färgen silver. Lizzy är en ganska stor tik, 42 cm. Hon har mycket trevlig exteriör, välkroppad, en härlig pälskvalité och vackert huvud med fina mörka ögon. Välansatt och välburen svans!

Lizzy är en sprallig och oförvägen tjej  som älskar hela världen. Lizzy är lättlärd och samarbetsvillig och gillar att lära sig nya saker. Redan när hon var 6 veckor var hon mycket road av att på kommando springa igenom den lilla kattunneln som lillmatte hade i sitt rum. Lizzy är ordentligt "taggad" i alla moment inom agility och är mycket följsam. Hon är snabb som en vessla, både när det gäller att lära sig nya saker och när hon utför en uppgift. 

Lizzy har tillsammans med lillmatte Louise tränat sök, freestyle och agility. De har också tävlat i agility - både hopp- och agilityklass 1 med placeringar. Mer om detta kan Du läsa under sidan "Agility". Det Lizzy tycker är allra roligast är agility, och även om man inte bett henne kan hon hitta på en egen bana om det står hinder framme. 

Eftersom Lizzy har haft ett par valpkullar har hon inte gjort några agilitystarter "på riktigt" men gjorde 2017  lite come back på inofficiella starter vilket hon tyckte var kul. 

Utställningskritik för "Lizzy" (Älvlekens Blivande Ballerina) då hon ställdes ut på Västkustvalpen, Säve Galopp augusti 2009  (Lizzy blev BIM medan en kullbror till henne - Älvlekens Bilbo Bagger blev BIR):

"Mycket tilltalande tikvalp. Fint huvud och uttryck. Tillräcklig hals och kropp för ålder. Bra vinklar runtom. Rör sig bra från alla håll. Vacker päls och färg. Trevligt temperament och välvisad."
Domare: Marianne Niklasson

Lizzy har haft två valpkullar, en med 8 valpar och en med 7 valpar. Från första kullen har vi sparat två fina och trevliga tikar (Moa & Diva), mer om dem kan du läsa här på sidan, klicka på deras namn.
Från andra kullen har vi sparat en tikvalp (Fling), du kan läsa mer även om henne här på sidan.