Älvlekens Exklusiva Electra "Lectra"

*2016-04-17

fader: DK UCH Crusea's Silver Saffet 
(e. SUCH DK UCH Crusea's Knock Off, u. Evak's Know How)
moder: Älvlekens Charming Carizma 
(e. NO V-09, Nord UCH, DK UCH, NO UCH, SE UCH Regadog's White 4 Fun, u. Älvlekens Blivande Ballerina)

PRA-prcd A normal/clear (fri från anlag)
Storlek: 37cm

Lectra är en mycket söt liten tjej. Hon är välkroppad, har ett vackert huvud, mycket reslig hållning i både rörelse och stillastående och rör sig trevligt i övrigt också. Fulltandad. Välansatt och välburen svans!

Lectra är kennelns senaste tillskott. En busigare hund har vi inte varit med om!

Lectra har en räv bakom båda öronen och glimten i ögat. Hon är ständigt i full färd med nya upptåg och håller oss hela tiden sysselsatta.
Vi har sällan skådat en hund så full av idéer, såväl bra som dåliga. Vi lägger fortfarnade en hel del tid på att lära Lectra att förstå vad man får och inte får här i livet. 
Hon är trots detta otroligt följsam och kommunikativ, första gången hon som 8-veckorsvalp gick i koppel gjorde hon det lika bra som våra vuxna hundar. 

Lectra tränas och tävlas i agility tillsammans med matte Louise. Lectra har tävlat fyra officiella klass 1-tävlingar och har tagit tre pinnar i hoppklass. 

Våren 2018 började Lectra och Louise också träna rallylydnad - och trots att mycket av tiden har gått åt till agilityn har Lectra ändå snabbt lärt sig de olika momenten i nybörjarklass. Lectra har varit på en träningstävling under sommaren 2018, men matte hade tyvärr inte hjärnan med sig och glömde därför av exakt vad som skulle göras vid några av skyltarna. På grund av tidsbrist har det inte blivit någon officiell start än.

Förutom agility och rallylydnad tränar Lectra även nose work. Lectra är en hund som är väldigt inriktad på samarbete och kommunikation, så detta är vår största utmaning hittills eftersom hon inte är särskilt "nosig" av sig, vilket i och för sig är en väldigt stor fördel i all annan träning.
Ju mer de tränar desto mer nosfokus får Lectra! 

Lectra är utställd både i valp- och juniorklass än så länge och har fått både Hederspris, Excellent i kvalitetsbedömningen och CK! Bland annat är hon utställd i valpklass på den jättestora internationella utställningen MyDog i Göteborg med fin kritik och Hederspris. Hon blev också SAR-BIS 3:a på Pudelklubbens Rasutställning i oktober 2017. Lectra är en showig liten dam med mycket attityd i utställningsringen.

Som vardagsaktivitet tycker Lectra om skogspromenader i högt tempo, att brottas med mormor Lizzy eller syster Lilian och att knycka saker som hon vet att hon inte får ha - oftast påsklämmor - så att någon börjar jaga henne. Men det allra häftigaste hon vet för tillfället är balansbollsträning!

Lectra är med andra ord en riktig mångsysslare med stor aptit på livet. Hon säger alltid ja till äventyr och vi ser med stor spänning fram emot alla upplevelser som denna fantastiska hund tar oss med på!

Tryck på bilden för att göra den större!

Foto: Emilia Klasson

Foto: Emilia Klasson

Foto: Emilia Klasson

Foto Emilia Klasson